çıyanlar (Chilopoda), genel gÖrünümü itibariyle tırtılla karıştırılan bu haşere cinsi en az akrep ve yılan kadar tehlikeli olabilmektedir. Yaşadığı iklim ve bÖlge koşullarına gÖre 5-7 cm civarında boyutlara sahip olup doğada sarı, kırmızı ve kahve tonlarında gÖrmek mümkündür. çiyanlar gÖrünüş olarak uzun bedenli ve üzerinde birçok ayağı olan bir haşere türüdür. çiyan ile kırkayağı birbirine çok karıştırırlar. çiyan ve kırk ayakta vücutlar bÖlmeler halindedir. Kırkayakta her bÖlmede 2 çift ayak bulunurken çıyanda ise her bÖlmede 1 çift ayak bulunur.
çıyan ilaçlama hakkında
çok kuvvetli ve etkili bir zehre sahip olan çiyan omurgasız bir canlıdır. BÖlmelerden oluşan vücutlarının her bÖlmesinde zehirli ayaklar mevcuttur. Vücutlarında 17 çift zehirli antene sahip olan çiyan haşeresinin sokması felç veya Ölümle sonuçlanabilir. çıyan sokması durumunda kusma, ateş gibi sorunlarla karşılaşılacağından zaman kaybetmeden en yakın Sağlık Kurumuna başvurulmalı ve tedavi olunmalıdır. Sağlığımız açısından çok büyük bir tehdit olan çiyan haşeresi ile mücadele kesinlikle bireysel oalrak yapılmamalıdır.
Profesyonel çiyan ilaçlama firmaları tarafından yardım alınmalı ve yasal yollarla en kısa sürede mücadele edinilmelidir. Bireysel olarak mücadele etmemiz bize zaman ve maddi açıdan kayıplar vereceği gibi sağlığımızı da tehdit altına sokacaktır. çıyan ilaçlama uygulamaları biresyel yÖntemler ile uğraşmamıza gerek kalmadan çıyan ilaçlama şirketleri tarafından profesyonelce uygulanmaktadır. çıyan ilaçlama uygulamaları açık ve kapalı tüm alanlarda gerçekleşmektedir.
çıyanlar Nerede Yaşar?
çıyan haşeresinin yaşam alanları çayır, yeşil alanlar, orman, taş ve duvar dipleri, ağaç kavukları ve rutubetin bol olduğu toprak alanlardır. Yuvalarını genellikle toprak altına yapan çıyanlar sonbahar ve ilkbahar gelişiyle bozulmuş yuvalarından toprak üstüne çıkarak kendilerin güvence altına alabilecekleri ve besin bulabilecekleri iç mekanlara yÖnelirler. Yaşam alanlarımızda karşılaşabileceğimiz çiyan türleriyle kesinlikle temasa geçmemeliyiz. çıyan ilaçlama firması ile irtibata geçip profesyonel olarak yardım almalıyız.
çiyan haşeresi gündüzleri pasif, geceleri ise aktiftirler. çok hızlı üremekte olan çiyanlar her çiftleşmesinde yüzlerce yumurta meydana getirir. çıyan ilaçlamasında bu işi uzman ekibe sahip çıyan ilaçlama şirketleriyle çalışılmalı ve çalıştığımız ilaçlama firmasının kullandığı ilaç ve yÖntemlerin yasal olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde yanlış seçim sizi hem maddi hem de zaman kaybına uğratacağından çıyandan kurtulmamız uzun süremizi alacaktır. Aldığımız hizmetin garantili olması, doğru yÖntem ve ilaç sizi kısa sürede çıyan haşeresinden kurtaracaktır. BÖcek ilaçlama servisimiz 24 saat hizmetinizdedir.
Bu yazı 1109 kere okundu.